Léto, prázdniny a sluníčko přímo vybízí k tomu vyrazit na výlet někam do přírody nebo uspořádat piknik. Jako milovníci přírody ale za sebou určitě nechcete nechávat spoustu odpadků, jako jsou plastové obaly a jednorázové kelímky. Ať už vyrážíte do místního parku, na procházku do lesa nebo třeba na výšlap, tyto zero waste vychytávky se vám budou na výlet hodit!

Eko lahev na vodu

Pitný režim je obzvlášť v létě důležitý… a vlastní lahev na vodu je základ! Kvalitní lahev vám vydrží spoustu let a vyhnete se tak hromadě zbytečného plastu. Navíc třeba taková nerezová, bambusová nebo skleněná termolahev na rozdíl od PETky v létě udrží vodu příjemně studenou.

Vodu si do ní můžete načepovat téměř kdekoliv. Nebyl problém ani v malém stánku s občerstvením v pražské ZOO. Mnohdy je to jen o ochotě.

Bambusová termolahev Žíža

Svačinový box

Na svačinu, oběd nebo jiné dobroty jsou ideální nerezové svačinové boxy. Vyhnete se díky nim zbytečnému odpadu, který v případě svačinek představují plastové sáčky, papírové ubrousky nebo třeba alobal. Na našem e-shopu najdete naši vlastní značku nerezových boxů na jídlo Papey, které vyrábíme v různých velikostech a designech. Vybrat si tak můžete například kulatý box, který se hodí třeba na ovoce, nebo elegantní box na jídlo s bambusovým víkem.

NEnakupujte polotovary a balené potraviny, ale připravte si vše s v pohodlí domova, dle své chutí a s láskou.

Nerezový box na jídlo Papey

Tip: Přečtěte si, jak připravit zero waste svačiny!

Brčka a příbory

Bez brčka se dá sice snadno obejít, ale pokud je máte rádi, noste si s sebou vlastní eko bambusové, skleněné nebo kovové brčko. A co se týče příborů, je to docela jednoduché – prostě si na výlet s sebou přibalte své vlastní z domu. Sehnat můžete i speciální cestovní bambusový nebo dřevěný příbor, ale na co kupovat nový, když jich máte doma určitě plno a moc místa navíc vám v batohu nezaberou?

Nerezové kelímky

I bez jednorázových plastových kelímků se na pikniku snadno obejdete! Nerezové kelímky jsou praktické, zdravotně nezávadné a jen tak je nerozbijete, takže vám vydrží opravdu dlouho.

Termohrnek na kávu

Cestovní kelímek na kávu by neměl chybět ve výbavě žádného milovníka tohoto oblíbeného nápoje. Jednorázové kelímky na kávu jsou totiž často nerecyklovatelné. Vyzkoušejte třeba termohrnek Circular Cup, který je vyrobený právě z jednorázových kelímků. A káva vám v něm vydrží déle teplá.


Markéta Žůrková

Jakožto milovnice přírody a zvířat se snažím chovat k naší planetě co nejohleduplněji – jíst rostlinnou stravu, omezovat plastový odpad a upřednostňovat nákup oblečení z druhé ruky před fast fashion řetězci. A protože ráda píšu, moc mě těší, že můžu prostřednictvím článků tady na blogu Zero Waste Life sdílet zajímavé informace ze světa zero waste a udržitelnosti.

Čtěte dále!

Chcete vědět o dalších skvělých článcích? Zanechte nám svůj email a my Vás budeme o všem důležitém informovat.

Nechci vědět více o zero waste