Čtyři dny do Vánoc. Panika. Jak to, že jste i letos zapomněli na vánoční dárky? Za prvé, nadechněte se. I kdybyste letos nekoupili žádný vánoční dárek, svět se nezboří – však víte, že my v Zero waste life moc rádi propagujeme setkávání se s lidmi raději než jejich obdarování drahými dárky. Pojďme se ale podívat na několik jednoduchých způsobů, jak pořídit last minute vánoční dárky bez odpadu.

Na dárkové karty nikdy není pozdě

Skoro každý online i kamenný obchod nabízí dárkové karty, které jsou ideálními last minute vánočními dárky. Vyberte ten správný obchod, ve kterém vámi obdarovaný rád nakupuje, a máte vystaráno. Jsou třeba fanoušky Zero waste life? Jasně že i my nabízíme dárkové karty, najdete je na našem e-shopu!

Zážitků není nikdy dost

O tom, jak skvělé je darovat zážitky, už jsme mluvili v našem článku o tipech na Vánoční dárky bez odpadu, ale zopakujeme to znovu, jelikož je velmi jednoduché je sehnat i na poslední chvíli. Od masáží a večeří po seskoky padákem a dovolené – najdete si něco v každém finančním rozpočtu i druhu zábavy. Zážitkových služeb je na trhu nespočet, a když si je vyhledáte online, zjistíte, že jsou zajímavější a kreativnější než kdy dřív.

Udělej si sám

Pokud se rozhodnete dárek vyrobit sami doma, pak se nejen předvedete s kreativním dárkem, ale také si (snad) jejich výrobu užijete – nebo potrénujete trpělivost. Můžete kouknout třeba na naše návody na doma vyráběný make-up, ale pokud se sháníte po něčem jednodušším, zkuste třeba jeden z našich následujících nápadů:

  • Látková taška s nápisem na míru: jednoduše využijte jakékoli barvy na látku (ideálně co nejpřírodnější, ale pokud máte doma třeba starý permanentní fix, i ten postačí). Umělecké duše se možná pokusí i o kreslení a složitější vyobrazení, já ale zatím zůstanu u nápisů. Stejně můžete vyzdobit i třeba polštářky nebo trika.
  • Pletete? Šijete? Háčkujete? Tak toto je vaše příležitost vaše dovednosti využít! Od teplé zimní šály, po doma šité pytlíky na nákupy.
  • Chcete darovat domácí kosmetiku, ale naše recepty na make-up vám přijdou moc složité? Zkuste třeba domácí tělový krém. Smícháme půl hrnku kokosového olej a po čtvrt hrnku bambuckého a kakaového másla. Rozehřejeme ve vodní lázni, necháme hodinu ztuhnout v lednici a případně pak můžeme našlehat ručním šlehačem do podoby tělového másla. Pro aromaterapeutický efekt je možné přidat éterické olejíčky.

Tak co? Už máte všechny vánoční dárky připravené, nebo naplánované? Nezapomeňte s námi sdílet vaše nápady na last minute vánoční dárky v komentářích.

Čtěte dále!

Chcete vědět o dalších skvělých článcích? Zanechte nám svůj email a my Vás budeme o všem důležitém informovat.

Nechci vědět více o zero waste