Léto je tady a s ním i koupání a opalování. K tomu, abyste se u vody cítila a vypadala hezky, ale nepotřebujete hromadu produktů z drogerie. Máme pro vás tipy na zero waste produkty pro péči o tělo, které využijete nejen v létě!

1. Kovová žiletka

Hladkého oholení snadno dosáhnete i ekologičtější alternativou plastového holicího strojku – kovovou žiletkou. Ta vám vydrží navždycky, stačí jen vyměňovat břity (zhruba jednou měsíčně). A po holení můžete pokožku zklidnit přírodním balzámem.

Tip: Udělejte si radost koupelnovým setem s kovovou žiletkou za zvýhodněnou cenu!

2. Menstruační kalíšek

Menstruace asi nepatří mezi nejoblíbenější část měsíce žádné z nás, zvlášť když vyjde zrovna na datum vysněné dovolené. Ale s menstruačním kalíškem mohou být tyto dny aspoň o něco příjemnější.

Na léto a cestování je kalíšek ideální alternativou klasických tamponů a vložek, protože ho stačí měnit jednou za 12 hodin a jinak o něm vůbec nevíte. Můžete se s ním také bez obav koupat i plavat v moři nebo bazénu. Na rozdíl od tamponů, které do sebe vodu vsáknou, se do něj žádná nedostane. Menstruační kalíšek je nejen skvělou bezodpadovou alternativou, ale také díky němu ušetříte spoustu peněz – jeden kalíšek vám vydrží až 15 let. 

3. Přírodní deodorant

Bez deodorantu se v létě neobejdete, ale zkuste sáhnout po ekologičtější a zdravější variantě. Doporučujeme vyzkoušet tuhé přírodní deodoranty od značky Ben&Anna. Fungují stejně dobře jako běžné deodoranty, ale neobsahují žádné škodlivé látky a místo plastového nebo hliníkového obalu jsou v papírové tubě. Navíc mají úžasné přírodní vůně! Více o výhodách přírodních deodorantů si můžete přečíst v tomto článku.

4. Tuhý šampon

Už jste vyzkoušeli tuhý šampon? Na rozdíl od běžných šamponů v plastových obalech je téměř bez odpadu, zabalený je pouze v papírové krabičce. V přírodních tuhých šamponech nenajdete žádné chemikálie, silikony, parabeny a další škodlivé látky. Tuhý šampon je navíc ideálním společníkem na cesty – nezabere moc místa a nemusíte se bát, že se vám obsah lahvičky vylije do tašky nebo batohu.

5. Peeling pro krásné opálení

Věděli jste, že konvenční peelingy obsahují mikroplasty? Naštěstí existují čistě přírodní alternativy, jejichž základem je mletá káva, cukr nebo sůl – například tento voňavý peeling od Almara Soap. Použitím peelingu před opalováním zbavíte pokožku odumřelých buněk, čímž snadněji dosáhnete trvalého opálení.

Tělové peelingy Almara Soap - oblíbené zero waste produkty.

6. Péče o zuby

Správná péče o zuby je důležitá po celý rok a ani v létě bychom ji neměli opomínat. Mezi nejoblíbenější zero waste produkty patří nepochybně bambusový kartáček – zuby čistí stejně dobře jako běžný plastový, ale na rozdíl od něj je rozložitelný. A co se týče zubní pasty, i zde je k dispozici několik šetrnějších variant k přírodě i vašemu zdraví – například tato přírodní zubní pasta v tabletách je praktická na dovolenou, a hlavně skoro bez odpadu.

7. Konjaková houbička

Těžko byste našli přírodnější a bezodpadovější produkt na čištění obličeje. Konjaková houbička se totiž vyrábí z rostliny Amorphophallus Konjac, a je tak 100% přírodní a rozložitelná. Samotná houbička vám pleť krásně vyčistí a nemusíte už používat žádné další produkty, jako je micelární voda nebo odličovací mléko. Při správné péči vám vydrží 3 měsíce a až doslouží, můžete ji zkompostovat.

8. Zero waste produkty pro muže

Nezapomněli jsme ani na muže! Vaše drahá polovička určitě ocení univerzální tuhé mýdlo, které se dá díky vysoké pěnivosti používat i na holení. V pánské výbavě na holení by pak neměla chybět kovová žiletka a zklidňující balzám po holení

Všechny zmiňované produkty najdete na našem e-shopu Zerowastelife.cz. Jako správný zero waste e-shop vám objednávku zabalíme a pošleme v ekologických obalech. A pokud se zero waste teprve začínáte, koukněte na náš návod pro začátečníky.


Markéta Žůrková

Jakožto milovnice přírody a zvířat se snažím chovat k naší planetě co nejohleduplněji – jíst rostlinnou stravu, omezovat plastový odpad a upřednostňovat nákup oblečení z druhé ruky před fast fashion řetězci. A protože ráda píšu, moc mě těší, že můžu prostřednictvím článků tady na blogu Zero Waste Life sdílet zajímavé informace ze světa zero waste a udržitelnosti.

Čtěte dále!

Chcete vědět o dalších skvělých článcích? Zanechte nám svůj email a my Vás budeme o všem důležitém informovat.

Nechci vědět více o zero waste